"De eerste acht dagen"

Over de kraamtijd

De eerste zes weken na de bevalling wordt de kraamperiode genoemd. Een intense periode vooral bij een eerste kind. Het gevoel dat niets meer hetzelfde wordt, overheerst bij alle pasgeboren ouders. Je zal verbaasd zijn over jezelf. Verschillende emoties die je misschien nog niet eens kent, wisselen elkaar af. Goed om te onthouden: dit hoort er allemaal bij! En ondertussen ontdek je elke dag iets nieuws aan jullie schatje die zich in sneltreinvaart ontwikkelt.

Kraamzorg

Gelukkig worden jullie de eerste periode ondersteund door een kraamverzorgende. Na de bevalling is de kraamzorg acht dagen bij jullie thuis om voor jou en je kind te zorgen, te ondersteunen bij borstvoeding, het eerste badje samen te doen en om in de gaten te houden of alles goed gaat. Tijdens het kraambed kom ik ook drie keer langs. Aan het eind van de kraamweek kijken ouders er meestal naar uit om het alleen te doen. Mocht dit nog te vroeg zijn dan kan de kraamzorg verlengd worden. Jullie krijgen van mij een lijstje met fijne kraambureaus en zzp’ers die als zelfstandige kraamverzorgende werken.

Nacontrole

Zes weken na de bevalling zien we elkaar nog een keer, een superleuk weerzien! Die kleine is dan niet zo klein meer en kijkt nieuwsgierig om zich heen. Jullie zijn dan al zo aan jullie nieuwe rol gewend en kunnen het leven zonder kind niet meer voorstellen. We blikken samen terug op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, een goed moment om alles nog even de revue te laten passeren.

En we kijken vooruit; wat kan weer met sporten, welke anticonceptie pas het best bij jullie en wanneer is je lichaam weer helemaal hersteld. De cirkel is rond.

Een nieuwe naam!

Dezelfde verloskundige(n), dezelfde zorg, dezelfde persoonlijke aandacht. Maar dan allemaal onder een andere naam met een nieuw logo.

Wij heten vanaf vandaag:
De kleine Geboortepraktijk.

× Heb je een vraag?