“When a child is born, a new voice is heard. New love comes into being.” ❤️ #CallTheMidwife

Over de bevalling

En dan is het zover, vanaf 37 weken is je kind klaar voor de ontmoeting. De meeste kinderen wachten even. Nog steeds is niet precies bekend wat de start van de bevalling nu precies uitlokt. De grootste meerderheid van de kinderen wordt in ieder geval ergens tussen week 39 en week 41 geboren, dat staat vast. Maar wanneer de bevalling start, hoe de bevalling verloopt en hoe lang de bevalling zal duren, het is niet te voorspellen. En dat maakt het zo spannend. Hoe meer je hier in meegaat, de regie loslaat en een go with the flow-gevoel kan krijgen des te beter. Ontspanning zorgt er namelijk voor dat het lichaam precies kan doen wat het moet doen. Het liefdeshormoon Oxytocine speelt hierbij een hoofdrol (leestip: De Oxytocinefactor van Dr. Kerstin Uvnäs Moberg).

Maak het jouw bevalling

De onvoorspelbaarheid neemt niet weg dat je je niet kunt voorbereiden. Het is goed om vantevoren te weten welke mogelijkheden er zijn. Dus waar je kunt bevallen, met wie en wat je kunt doen om je zo comfortabel mogelijk te voelen. Het is dus belangrijk dat je weet wat er “te koop”  is zodat je bij de start van de bevalling en tijdens de verschillende fasen steeds een keuze kunt maken die op dat moment goed voor je voelt. 

Of je nu in het ziekenhuis, geboortecentrum of thuis wilt bevallen, op bed, in bad, staand, op een kruk, met kaarsjes, muziek of in stilte en alleen samen met je partner, het is allemaal goed. Natuurlijk kan het zo zijn dat je “medisch” wordt of pijnstilling zoals een ruggenprik wenst, dan draag ik de zorg over aan een klinisch verloskundige of gynaecoloog in het ziekenhuis van jouw voorkeur. Ook in die situatie is het belangrijk om aan te geven wat je wel en niet wilt. Hoe de bevalling ook loopt het gaat er om dat jij je gehoord voelt. Het is jouw bevalling jij bent dus de koningin. (leestip:  “Top tien tips voor normaal bevallen” )

Een nieuwe naam!

Dezelfde verloskundige(n), dezelfde zorg, dezelfde persoonlijke aandacht. Maar dan allemaal onder een andere naam met een nieuw logo.

Wij heten vanaf vandaag:
De kleine Geboortepraktijk.