Jouw kinderwens

❤️ + ❤️ = ❤️❤️❤️

Zwanger worden

Ook met vragen over zwanger worden kan je een afspraak maken. Het is ook goed om je enigszins voor te bereiden op een toekomstige zwangerschap. Maar hoe doe je dat? Het lijkt vanzelfsprekend, stoppen met de pil of het spiraaltje, vrijen en een paar maandjes afwachten. Zo simpel is het niet altijd.

Gemiddeld is de kans om zwanger te raken ongeveer 15 tot 20 procent per maand. Ongeveer 80% van de vrouwen is binnen een jaar zwanger. Er zijn ook stellen die minder vruchtbaar zijn en twee of drie jaar wachten tot hun wens wordt vervuld. En soms is er hulp nodig via een vruchtbaarheidstraject.

Wat in de afgelopen jaren wel duidelijk is geworden is dat de gezondheid en leefstijl van de ouders invloed heeft op de ontwikkeling van de baby. Je kunt de start van de baby dus optimaal maken door zo gezond mogelijk zwanger te worden. Daarnaast zijn er dingen die je kunt doen om je vruchtbaarheid positief te beïnvloeden.

Leestip

Een waardevol boekje over wat je zelf kunt bijdragen aan jullie kinderwens.

Wist je dat?

Kinderwensconsult

Wil je meer weten? Een kinderwensconsult duurt zo’n 45 minuten. We bespreken jullie gezondheid en leefstijl, eventuele aandoeningen of erfelijke factoren in jullie familie. Ook kijken we naar de menstruatiecyclus om zo te zien wanneer jij het meest vruchtbaar bent. Na de afspraak hebben jullie een duidelijker beeld wat jullie zelf kunnen doen om zwanger te worden.

Kijk voor meer informatie ook op:

www.erfelijkheid.nl
www.strakszwangerworden.nl
www.zwangerwijzer.nl
www.freya.nl

Een nieuwe naam!

Dezelfde verloskundige(n), dezelfde zorg, dezelfde persoonlijke aandacht. Maar dan allemaal onder een andere naam met een nieuw logo.

Wij heten vanaf vandaag:
De kleine Geboortepraktijk.